Hopp til innholdet

Kjøpsvilkår

Oppdatert: 04.10.2023
Dette kjøpet er regulert av de nedenstående salgsbetingelser for forbrukerkjøp av varer over internett, Lineofoslo.no. Forbrukerkjøp over internett reguleres hovedsakelig av avtaleloven, forbrukerkjøpsloven, markedsføringsloven, angrerettloven og ehandelsloven. Vilkårene i avtalen er ikke en begrensning i de lovbestemte rettighetene, men forteller om partenes viktigste rettigheter og plikter for handelen.

1) Avtalen
Avtalen mellom kjøper og selger består av opplysningene selgeren gir om kjøpet i bestillingsløsningen i nettbutikken (herunder blant annet opplysninger om varens art, mengde, kvalitet, andre egenskaper, pris og leveringsbetingelser), eventuell direkte korrespondanse mellom partene (for eksempel e-post), samt disse salgsbetingelsene. Ved motstrid mellom opplysningene selgeren har gitt om kjøpet i bestillingsløsningen i nettbutikken, direkte korrespondanse mellom partene og vilkårene i salgsbetingelsene, går direkte korrespondanse mellom partene og opplysningene gitt i bestillingsløsningen foran salgsbetingelsene, så fremt det ikke strider mot bindende lovgivning.
Avtalen vil i tillegg bli utfylt av relevante lovbestemmelser som regulerer kjøp av varer mellom næringsdrivende og forbrukere.

2) Partene
Selger er Line of Oslo, Drammensveien 130,Oslo.
webshop@lineofoslo.no +47 48194016, også omtalt som vi.
Kjøper er forbrukeren som foretar bestillingen, også omtalt som du eller kunden.

3) Priser og avgifter
Alle priser vises inklusive moms og i norske kroner. Prisene på produktene vises eksklusive frakt- og betalingsavgifter. Frakt- og betalingsavgifter vil synliggjøres før bestillingene er foretatt.
Vi gjør oppmerksom på at priser i butikk og i nettbutikken kan variere og vi forbeholder oss retten til å endre våre priser. Det er prisen i ordrebekreftelsen som er gjeldende i avtalen mellom kjøper og selger. Vi forbeholder oss retten til å kansellere bestillingen dersom vi har hatt feil pris som kjøper burde ha forstått var feil i kjøpsøyeblikket. Dette gjelder også etter ordrebekreftelse er sendt.

Kampanjer og rabattkoder
En kampanje gjelder på varens ordinære pris (angitt på nettsiden) og kan ikke kombineres med andre kampanjer eller rabatter, hvis ikke dette er spesifisert i tilbudet.
Rabattkoder er tidsbegrensede tilbud som ikke kan kombineres med ytterligere rabattkoder eller andre tilbud, hvis ikke annet er spesifisert. Verdien på rabattkoden fordeles på produktene i bestillingen, så fremt det ikke er beregnet på én eller flere spesifikke produkter.
Vi har ikke mulighet til å etter registrere rabatter på ordre som allerede har blitt lagt i nettbutikken.

4) Avtaleinngåelse
Avtalen er bindende for begge parter når kjøperens bestilling er mottatt av selgeren. En part er likevel ikke bundet av avtalen hvis det har forekommet skrive- eller tastefeil i tilbudet fra selgeren i bestillingsløsningen i nettbutikken eller i kjøperens bestilling, og den annen part innså eller burde ha innsett at det forelå en slik feil.
Vi tar forbehold om utsolgte varer grunnet feil i vår lagerbeholdning. Vi forbeholder oss da retten til å kansellere din ordre eller del av ordren. Dette kan også skje etter at ordrebekreftelsen er sendt fra oss. Vi er pliktige til å informere deg om kanselleringen så snart feilen oppdages. Dersom deler av din ordre blir kansellert vil dette stå oppført i din kvittering som du mottar pr e-post. Blir hele din ordre kansellert som følge av feil i lagerbeholdningen vil du motta informasjon om dette pr e-post. Kjøper vil ikke bli belastes for de kansellerte varene.

5) Betaling
I vår nettbutikk kan du velge å betale med kort, paypal, faktura eller Vipps.
I samarbeid med Klarna Bank AB (publ), Sveavägen 46, 111 34 Stockholm, Sverige, tilbyr vi faktura, kortbetaling og Klarna konto.
Betaling med Vipps utføres i samarbeid med Vipps AS («Vipps»), Dronning Eufemias gate 11, 0150 Oslo.

Kort
Ønsker du å betale med kort, kan du velge om du vil betale med Visa eller Mastercard. Beløpet reserveres ved bestilling, men trekkes først når varen er pakket og sendt.
Betalingen blir behandlet av Klarna som er en sikker elektronisk betalingspartner for Visa og Mastercard. Med Klarna har du de samme garantier og den samme trygghet som når du handler i butikk. Betalingssidene er sikret med SSL og alle kortdetaljer er kryptert.  Dette betyr at ingen kan lese kredittkortnummer, navn eller adresse når informasjonen blir sendt over Internett.

Faktura
Forfallsdato er 30 dager fra tidspunktet varene er sendt ut. Vær oppmerksom på at du mottar fakturaen på e-post, det er derfor svært viktig at du taster inn riktig e-postadresse. Det er lurt å sjekke innboksen etter at kjøpet er gjennomført, for å se om du har mottatt en ordrebekreftelse. Har du mottatt ordrebekreftelsen, kan du være trygg på at du har tastet riktig e-postadresse. Ta kontakt med vår kundeservice dersom du ikke har fått ordrebekreftelsen på e-post.

Klarna vilkår
For å kunne tilby deg å bruke Klarnas betalingsmetoder, er vi nødt til å dele visse opplysninger om deg med Klarna. Dette skjer bare dersom du velger Klarna som betalingsmetode. Klarna bruker opplysningene til å bedømme om du kvalifiserer til å bruke betalingsmetodene deres. Opplysningene som brukes er navn, adresse, e-postadresse, telefonnummer, betalingshistorikk samt bestillingsinformasjon slik som betalingsmetode, fraktmetode, bestillingsdetaljer og lignende.
Bruken av slike opplysninger reguleres i samsvar med gjeldende personvernlovgivning og Klarnas Personvernerklæring.
Kjøper er selv ansvarlig for at informasjonen som blir oppgitt er korrekt, dette gjelder også ved autoutfylling.

Vipps
Betalingen blir behandlet av Vipps som er en sikker elektronisk betalingspartner. Betalingssiden er sikret med SSL og alle detaljer er kryptert. Vi deler kun mobilnummer med Vipps. Se Vipps personvernerklæring.

Personvern
Vi vil ikke benytte dine personlige opplysninger til annet enn å yte den nødvendige service i forbindelse med ditt kjøp.


6) Frakt og levering
Normal leveringstid er 1-5 virkedager. Lengre leveringstid kan forekomme under store salgsdager. Gjeldene leveringstid for leveringsmetodene vil synliggjøres i kassen før bestillingen foretas. Vi leverer ikke til Svalbard eller Jan Mayen.
Leveringskostnaden er lik for alle bestillinger uavhengig av hvor stor eller tung bestillingen er. Kostnaden for hver leveringsmetode blir tydelig angitt underveis i kassen, før kjøpet fullføres. Standard leveringsgebyr er 49,-. Vi har ikke noe minste ordrebeløp.
Ordre fra dressmann.com leveres med eksterne transportleverandører og leveringen utføres i henhold til deres gjeldende regler for den aktuelle leveringsmetoden. Ved å velge leveringsmetode (frakt) og fullføre din bestilling ved å godkjenne våre kjøpsvilkår i kassen, godtar du samtidig leveringsformen for den valgte transportør (PostNord).
De tilgjengelige leveringsmetodene/transportørene for levering til din angitte leveringsadresse vil være synlig i kassen i utsjekkingsprosedyren og før ordren fullføres.
Hvis du har fått ny adresse eller har midlertidig ettersending av post, er du selv ansvarlig for at dine kundeopplysninger inkl. leveringsinformasjon blir oppdatert når du legger en ordre hos oss. Dette gjelder også Klarna sin autoutfylling i kassen.

Sporing
Du vil motta sporingsinformasjon så fort pakken er sendt fra vårt lager.
Du har rett til å heve kjøpet dersom pakken blir vesentlig forsinket.
Vedr. ikke-utleverte og uavhentede ordre med levering til ombud/pakkeskap og/eller hjemlevering:
Ved levering til et PostNord-ombud vil din ordre ligge i 7 dager før den blir sendt i retur tilbake til vårt lager.
Hvis du ikke henter ut din ordre etter 14 dager, vil ordren bli returnert tilbake til vårt lager.
Uavhentede ordre, og ordre med hjemlevering som ikke blir levert grunnet manglende informasjon/kommunikasjon fra kunde ang. leveringstidspunkt, blir belastet med en avgift på 100,- for å dekke frakten tilbake til oss.
Ordre som er uavhentet og/eller ordre med hjemlevering, som beskrevet ovenfor, som sendes i automatisk retur til oss, omfattes normalt ikke av angreretten. Tilbakebetalingen gjøres via samme betalingsmåte som ble brukt da bestillingen ble gjort.

7) Risikoen for varen
Risikoen for varen går over på kjøperen når varen er overtatt av kjøperen i henhold til avtalen. Hvis leveringstiden er kommet og kjøperen unnlater å overta en vare som er stilt til hans eller hennes rådighet etter avtalen, har kjøperen likevel risikoen for tap eller skade som skyldes egenskaper ved varen selv.

8) Angrerett, bytte og retur
Angrerett
Når du handler på Lineofoslo.no har du som kunde en lovfestet rett til å angre kjøpet innen 14 dager uten å måtte oppgi noen som helst grunn til dette. Angrefristen utløper 14 dager fra den dagen du får ordren i fysisk besittelse (angrerettloven §21 første ledd). Det er ditt ansvar å dokumentere angret kjøp. Ved benyttet angrerett vil du få tilbakebetalt pengene for kjøpet, inkludert fraktkostnader. Eventuell returfrakt vil bli trukket fra.
Ved bruk av angreretten må varen leveres tilbake uten unødig opphold og senest 14 dager fra melding om bruk av angreretten er gitt. Kjøper dekker de direkte kostnadene ved å returnere varen, med mindre annet er avtalt.
Du har lov til å undersøke varene forsiktig, men merkelapper må ikke fjernes og forseglinger på undertøy og badetøy må ikke brytes/fjernes. Dersom prøving eller test av varen går utover hva som er forsvarlig og nødvendig, kan kjøperen bli ansvarlig for eventuell redusert verdi på varen.
Line of Oslo er forpliktet til å tilbakebetale kjøpesummen til deg uten unødig opphold, og senest 14 dager fra Line of Oslo fikk melding om din beslutning om å benytte angreretten. Line of Oslo har rett til å holde tilbake betalingen til de har mottatt varene fra deg, eller til du har lagt frem dokumentasjon for at varene er sendt tilbake. Angrerettskjema finner du her.

Bytte og retur
Du har 30 dagers åpent kjøp.
Ønsker du å bytte eller returnere en vare kan du bytte varer på ordinær pris i en av våre fysiske butikker. Ved retur i butikk må du fremvise kvitteringen mottatt på e-post og gyldig ID/legitimasjon. Dersom du skal returnere på vegne av noen andre kreves det at både ditt og bestillerens gyldige ID/legitimasjon fremvises, sammen med kvitteringen (med strekkode). Ved retur i butikk får du pengene raskere tilbake enn ved retur til vår nettbutikk.
Ønsker du å gjøre retur/bytte til vår nettbutikk vil din retur bli registrert og du må evt. selv legge inn en ny ordre for å få tilsendt en annen størrelse eller vare (bytte). Bruk returadresselappen som ligger vedlagt i pakken din. Alle returer til vår nettbutikk blir belastet med 79 kr i returfrakt. Hvis returen skyldes feil hos Line of Oslo vil vi selvsagt dekke returfrakten.
Returmetoden bestemmes ut ifra valgt leveringsmetoden.
En returhåndtering tilbake til vår nettbutikk kan ta opptil 20 virkedager.
Du har lov til å undersøke varene forsiktig, men merkelapper må ikke fjernes.
Vi tar kun i mot returer som er kjøpt fra Lineofoslo.no, ikke andre distributører.

Selger er ikke ansvarlig for pakker eller produkter, som ikke er solgt av selger, som blir returnert til vårt lager ved en feil. Kjøper er selv ansvarlig for at returer med rett innhold sendes til korrekt selger. Feilsendte pakker går tilbake til transportør for feilsortering/retur eller til veldedighet.

Tilbakebetaling/kreditering:
Ved retur vil tilbakebetalingen gjøres via samme betalingsmåte som ble brukt da bestillingen ble gjort.
Ved kjøp med faktura vil Klarna, vår fakturaleverandør, ta kontakt vedrørende din tilbakebetaling. Ved ubetalt faktura anbefaler vi deg å utsette forfallsdatoen på din faktura ved å logge inn på Klarnas nettside. Da slipper du eventuelle purregebyrer. Når returen er registrert hos oss kan du se nytt, oppdatert beløp på din Klarna faktura/Klarna-app.
Ved bruk av rabattkode vil ikke rabatten bli refundert ved en retur, og man kan ikke bruke koden på nytt ved retur av opprinnelig ordre.

9) Forsinkelse og manglende levering - kjøpernes rettigheter og frist for å melde krav
Dersom selgeren ikke leverer varen eller leverer den for sent i henhold til avtalen mellom partene, og dette ikke skyldes kjøperen eller forhold på kjøperens side, kan kjøperen i henhold til reglene i forbrukerkjøpslovens kapittel 5 og kjøpsloven §22 til 29 etter omstendighetene holde kjøpesummen tilbake, kreve oppfyllelse, heve avtalen og/eller kreve erstatning fra selgeren.

Oppfyllelse
Kjøper kan fastholde kjøpet og kreve oppfyllelse fra selger. Kjøper kan imidlertid ikke kreve oppfyllelse dersom det foreligger en hindring som selgeren ikke kan overvinne, eller dersom oppfyllelse vil medføre en så stor ulempe eller kostnad for selger at det står i vesentlig misforhold til kjøperens interesse i at selgeren oppfyller. Skulle vanskene falle bort innen rimelig tid, kan kjøper likevel kreve oppfyllelse.
Kjøperen taper sin rett til å kreve oppfyllelse om han eller hun venter urimelig lenge med å fremme kravet.

Heving
Dersom selgeren ikke leverer varen på leveringstidspunktet, skal kjøperen oppfordre selger til å levere innen en rimelig tilleggsfrist for oppfyllelse. Dersom selger ikke leverer varen innen tilleggsfristen, kan kjøperen heve kjøpet.
Leveres varen etter tilleggsfristen forbrukeren har satt eller etter leveringstidspunktet som var avgjørende for inngåelsen av avtalen, må krav om heving gjøres gjeldende innen rimelig tid etter at kjøperen fikk vite om leveringen.

Erstatning
Kjøperen kan kreve erstatning for lidt tap som følge av forsinkelsen, i henhold til kjøpsloven og forbrukerkjøpsloven. Dette gjelder imidlertid ikke dersom selgeren godtgjør at forsinkelsen skyldes hindring utenfor selgers kontroll som ikke med rimelighet kunne blitt tatt i betraktning på avtaletiden, unngått, eller overvunnet følgene av.

10) Reklamasjon
Ved feil eller mangel ved varen, må kjøper innen rimelig tid etter at feilen burde vært oppdaget gi beskjed til selger. Melding som sendes inn innen to måneder etter at du oppdaget en feil anses alltid for å være levert i tide.
Reklamasjonsretten gjelder i 2 år. Normal slitasje dekkes ikke av reklamasjonsretten.
Dersom du ønsker å reklamere på varen ved å sende den tilbake til vår nettbutikk, ber vi deg om å først kontakte vår kundeservice og sende inn bilder av varen, defekten og merkelappen (inkl. produktnummeret). På denne måten slipper du kanskje å sende tilbake en vare, som vi likevel kanskje må kassere. Dette sparer miljøet og en evt. tilbakebetaling av din reklamasjon går raskere.
Adresse til weblageret/nettbutikk: Aditro logistics, Hauganveien 293, I178 Våle, Norge. (NB: Vi anbefaler å bruke returseddelen som fulgte med i din pakke, eller kontakt kundeservice for ny returseddel).
Ved reklamasjon til nettbutikken vår får du dine penger tilbakebetalt til den kontoen som du benyttet ved betaling (se informasjon om tilbakebetaling/kreditering under punkt 7). Dette skjer innen 2-7 virkedager etter at vi har mottatt og registrert din retur.
Ved kjøp på faktura vil Klarna, vår fakturaleverandør, ta kontakt for tilbakebetaling av din reklamasjon.
Du får en e-post når vi har mottatt returen din, som kan ta opptil 20 virkedager. Ved reklamasjon, trekker vi selvsagt ikke fra returfrakten når vi betaler deg tilbake.

Retting eller omlevering
Kjøperen kan velge mellom å kreve mangelen rettet eller levering av tilsvarende ting. Selger kan likevel motsette seg kjøperens krav dersom gjennomføringen av kravet er umulig eller volder selgeren urimelige kostnader. Retting eller omlevering skal foretas innen rimelig tid. Selger har i utgangspunktet ikke rett til å foreta mer enn to avhjelpsforsøk for samme mangel.

Prisavslag
Kjøper kan kreve et passende prisavslag dersom varen ikke blir rettet eller omlevert. Dette innebærer at forholdet mellom nedsatt og avtalt pris svarer til forholdet mellom tingens verdi i mangelfull og kontraktsmessig stand. Dersom særlige grunner taler for det, kan prisavslaget i stedet settes lik mangelens betydning for kjøperen.

Heving
Dersom varen ikke er rettet eller omlevert, kan kjøperen også heve kjøpet.

Transportskade
Hvis pakken har blitt skadet under transport, ber vi deg kontakte vår kundeservice snarest. Vennligst legg ved bilder av pakken og skaden, samt ditt ordrenummer.

Farger
Vi kan ikke garantere at fargene du ser på din skjerm gjengir de faktiske plaggenes farge helt nøyaktig. Fargene som gjengis avhenger av brukerinnstillingene.

11) Selgers rettigheter ved kjøpers mislighold
Dersom kjøperen ikke betaler eller oppfyller de øvrige pliktene etter avtalen, og dette ikke skyldes selgeren eller forhold på selgerens side, kan selgeren i henhold til reglene i forbrukerkjøpsloven kapittel 9 etter omstendighetene holde varen tilbake, kreve oppfyllelse av avtalen, kreve avtalen hevet samt erstatning fra kjøperen. Selgeren kan også etter omstendighetene kunne kreve renter ved forsinket betaling, inkassogebyr og gebyr ved ikke- forskuddsbetalte uavhentede varer.

Oppfyllelse
Dersom kjøperen ikke betaler, kan selgeren fastholde kjøpet og kreve at kjøperen betaler kjøpesummen (oppfyllelse). Er varen ikke levert, taper selgeren sin rett dersom han venter urimelig lenge med å fremme kravet.

Heving
Ved vesentlig betalingsmislighold eller annet vesentlig mislighold fra kjøper, kan selgeren heve avtalen. Selgeren kan likevel ikke heve etter at kjøpesummen er betalt. Selgeren kan også heve kjøpet dersom kjøperen ikke betaler innen en rimelig tilleggsfrist for oppfyllelse som selgeren har fastsatt. Selgeren kan likevel ikke heve mens tilleggsfristen løper, med mindre kjøperen har sagt at han eller hun ikke vil betale.
Vi forbeholder oss retten til å heve avtalen i det tilfellet en kjøper har handlet i «ond tro» på grunn av feilaktigheter som kunden har kjent til eller burde ha innsett, som feil informasjon om pris eller kvantitet. Videre forbeholder vi oss retten til å annullere bestillinger beregnet for videresalg. Mistanke kan oppstå ved bestillinger av store kvantum eller ordre av samme produkt.
I tilfeller der hevingsforbeholdet gjøres gjeldene har kunden ikke rett på erstatning eller kompensasjon fra Dressmann.

Renter ved forsinket betaling/inkassogebyr
Dersom kjøperen ikke betaler kjøpesummen i henhold til avtalen, kan selger kreve renter av kjøpesummen etter forsinkelsesrenteloven. Ved manglende betaling kan kravet, etter forutgående varsel, bli sendt til kjøper kan da bli holdt ansvarlig for gebyr etter inkassoloven.

Gebyr ved uavhentede varer
Dersom kjøperen unnlater å hente bestilte varer, kan kjøper belastes med et gebyr på kr 100. Gebyret skal maksimalt dekke selgerens faktiske utlegg for å levere varen til kjøperen. Et slikt gebyr kan ikke belastes kjøpere under 18 år.

Force Majeure
Hvis selger blir utsatt for force majeure, det vil si hvis de eller samarbeidspartnerne våre blir utsatt for eksempel krig, krigslignende hendelser, revolusjon, opprør, myndighetstiltak, streik, lockout, blokade, naturkatastrofe, brann, transportforstyrrelser, leveringsforbud eller lignende hendelser, har selger rett til å stoppe sine forpliktelser overfor kundene i opptil to måneder, og etter denne perioden har begge parter rett til å heve avtalen uten å måtte betale skadeerstatning.

12) Garanti
Garanti som gis av selgeren, gir kjøperen rettigheter i tillegg til de kjøperen allerede har etter ufravikelig lovgivning. En garanti innebærer dermed ingen begrensninger i kjøperens rett til reklamasjon og krav ved forsinkelse eller mangler etter punkt 9 og 10. Alle produkter som selges kan brukes lovlig i Norge.

13) Personopplysninger
Ved registrering av din bestilling godkjenner du at vi lagrer og bruker personopplysningene dine for å fullføre og levere din bestilling, og gi deg servicen og handleopplevelsen du forventer.

14) Konfliktløsning
Klager rettes til selger innen rimelig tid, jf. punkt 9 og 10. Partene skal forsøke å løse eventuelle tvister i minnelighet. Dersom dette ikke lykkes, kan kjøperen ta kontakt med Forbrukertilsynet for mekling. Forbrukertilsynet er tilgjengelig på telefon 23 400 600 eller www.forbrukertilsynet.no.

Europa-Kommisjonens klageportal kan også brukes hvis du ønsker å inngi en klage. Det er særlig relevant, hvis du er forbruker bosatt i et annet EU-land. Klagen inngis her: http://ec.europa.eu/odr.

Organisasjonsinformasjon
Line of Oslo
Drammensveien 130, Oslo
Norge
Tlf.: +47 48194016
VAT: 992841052

Søk

Handlevogn